Tuesday, December 21, 2010

Makanan yang kreatif kot..he..

Hi sume..salam satu bloggers..ak dey satu soalan kat korang..pernah x korang makan something kat  kedai..nasi ke..mi goreng ke..tengah seronok2 makan nasi tu..pastu jumpa lipas yang di goreng ranggup gitu..hu..kalau penah..same la ngan ak..nga syok makan nasi goreng kat sebuah kedai makan yang berhampiran dengan pantai..sambil di belai deruan angin membelah ombak pantai..tetiba jew adey lipas dalam nasi goreng tu..ikut hati memang ak nak marah jew tuan kedai tu..p ak pandang abang ak..dan pandang abah ak..seronok jew melantak nasi goreng tu..x sampai lak hati ak nak bagitau..menu kami semua same..sah2 la digoreng sekali kan..hu..ak yang ketika itu terkaku melihat lipas yang ranggup tu..ak pun rase nak termuntah..coz..korang bayang la..da separuh pinggan ak telan nasi tu..hu..ak dengan baik hatinye..menutup kembali lipas tersebut dengan nasi yang masih belum di makan..



ak bukan pe..ak takut kalau abah ak mengamuk kat kedai..marah tukang masak kedai tu..kesian pulak..kerana ak jew..dey orang marah n kena marah..ak paling x suke dengan suasana tegang..serius..ak memang x suka orang marah2..memang la ak boley saman kedai tu..p ak x sampai hati melihat orang dalam kesusahan..jadi ak decide untuk berhenti makan n wat2 dunno jew..dengan berdoa xdey orang akan sakit perut..alhamdulillah..semuanya ok..so nasihat ak..kepada sesiapa yang bergelar tukang masak mahupun bakal menjadi tukang masak..hope korang jage lah kebersihan makanan yang korang hidangkan kepada pelanggan yer..nasihat ak pada korang pulak walau secantik mane pun hidangan yang dihidangkan pada korang mesti check atau gaul dulu sebelum makan..mane la tau kan pe nak jadi..hu..

Sebut sal serangga lipas ni..ak tengok Discovery channel citew man vs wild..rilek je Bear Grylls makan serangga..katanya..serangga mempunyai banyak protein..dan proteinnye lebih tinggi berbanding daging..


..cam x rilek jew Bear Grylls nak telan..hehe..

Ok la..jum tengok menu makanan yang besh dari dari jepun..hehe..^__^..amaran kepada sesiapa yang fobia melihat serangga yang menggelikan..takyah la tengok..ok..hehe..

..Serangga yang nak dimakan mestilah direbus dulu..bagi lembut skit..hehe..

..da siap di rebus..susun serangga2 tersebut ngan rapi..hehe..

..yea da siap..mm..sedapnye..hu..

..versi lipas..yummy2..he..

..versi spider..

..makan dye..aaaa...mmmmm..hehe..

 ..pak cik ni lagi rilek dari Bear Grylls..siap wat muke seposen ag..haha..

..untuk menu minum petang..he..

..ha..yang ni pulak sesuai menu untuk pemanis mulut..

..yang ni sesuai untuk menu makan malam..ngeh2..

 ..kalau kat sini ade pisang goreng..kat sana ade scorpion goreng..huhu..
 

creadit to : thepirata.com


8 comments:

  1. Adoi mak... geli geleman tgk mknn2 kat atas... tabik pd yg boley mkn~

    ReplyDelete
  2. @AinnalinaRamdzan : mm2..geli geliman kan..selera je mereka makan..

    ReplyDelete
  3. @♥e'in♥ : tu la..makan la cup cake ke..lagi besh..hu..^_^..

    ReplyDelete
  4. @chuisme : x aci la tutup mate..hehe..^__^..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...